torstai 22. marraskuuta 2012

Taas jaksaa

Minulla oli blogissa aika pitkä tauko, joka on liittynyt vahvasti siihen, että olen muutenkin ollut väsynyt ja kipeänä. Kirjoitin aiemmin, että gynekologini ehdotti minulle laihdutuslääkettä, kun hyvästä ruokavaliosta ja aktiivisesta liikunnasta huolimatta en saa painoani putoamaan. Olin jo silloin vähän skeptinen, mutta lupasin kokeilla, sillä alan olla jo melko epätoivoinen. Lisäksi tarkoitus oli selvittää myös vähän niitä mekanismeja, että mikä vaikuttaa siihen, ettei paino putoa.

Lääke oli totaalinen virhe!

Ehkä se auttaa joitakin ihmisiä, mutta minulle siitä ei ollut kuin harmia. Minun yleiskuntoni laski ihan hirmuisesti, enkä jaksanut käydä enää lenkillä. Mie, joka olin monta kuukautta liikkunut noin kymmenen tuntia viikossa, en jaksanut tai pystynyt kävelemään kuin pari kilometriä kerralla. En pystynyt senkään takia, että vatsani oli kaiken aikaa sekaisin.

Onneksi kirjoitan tätä anonyymina, sillä hävettää tunnustaa, että paskoin lääkkeen takia housuihini monta kertaa viikossa. Söin ihan normaalisti, mutta Xenical muuttaa rasvan (yhtään erottelematta, että mikä on hyvää ja mikä huonoa) oranssiksi öljyksi sotkien housut, oli mikä oli. Kuljin yli kuukauden side housuissa, ja mietin jo kroonikkovaippojen ostamista, kun paskoin kesken työpäivän housuihin. Ihan hirveä lääke!!!

Vaikka lopetin muutaman viikon jälkeen lääkkeen syömisen, en päässyt oireista eroon – kuin vasta nyt. Ihoni alkaa myös pikkuhiljaa parantua pahasta aknesta. Jaksoin herätä aamulla salille ja olen käynyt taas pidemmillä lenkillä, vaikka harmittaakin, että kunto on selvästi laskenut. Vatsani on arka ja tulehtunut edelleen, mutta toivon ajan helpottavan siihen. En laihtunut yhtään, mutta menetin 100e (joka oli siis kuukauden lääkesatsin hinta, onneksi en ottanut koko kolmea kuukautta kerralla). Olin jatkuvasti väsynyt, itkuinen ja masentunut, enkä jaksanut tehdä töitä. Koska olen pääasiallisesti freelancer, näkyy tämä välittömättömästi myös tilipussissa.

Minua harmittaa, että kokeilin, sillä tiesin ennalta, että syön terveellisesti, eikä ylipainoni voi johtua ylensyönnistä. En tarvitse mitään lääkettä sieppaamaan kehostani mitään, vaan haluaisin yksinkertaisesti tietää, että mikä mekanismi estää laihtumisen ja minkä takia minulla puhkeaa kerta toisensa jälkeen joku uusi sairaus.

Tai korjaan, minua ei harmita, koska minkä sille enää mahtaa. Nyt voin seuraavalle lääkärille sanoa, että tämäkään keino ei auttanut. Terveys on tärkeä asia, ja aion nyt jatkaa taas kuntoilua paremmalla sykkeellä, kun vointi on nyt parempi. Mieluummin olen ylipainoinen ja energinen kuin ylipainoinen ja alati sairas.
EN SUOSITTELE!

12 kommenttia:

 1. Hei!

  Onko sulta testattu kilpirauhanen? Sen toimintahäiriöt voivat aiheuttaa myös vatsavaivoja...

  VastaaPoista
 2. Moi!

  Kiva juttu, että olet tullut takaisin tänne blogeilemaan. Olen uusi lukija ja löytänyt blogisi joidenkin mutkien kautta, mutta aikaisemmat tekstisi ovat olleet kivaa luettavaa. :)

  Tosi kurja juttu, että tuo lääke osoittautui tuollaiseksi katastrofiksi! :/ Toivottavasti vatsasi paranisi kunnolla pian!

  VastaaPoista
 3. Voi harmi mitä kävi! :o Kyllä vaan kannattaa pysyä erossa kaikenmaailman pillereistä jos mahdollista :o

  Tsemppiä sinulle uuteen alkuun, toivottavasti kirjottelet pian taas :)

  VastaaPoista
 4. Olipa kurjat sivuvaikutukset tuolla lääkkeellä :(

  VastaaPoista
 5. Joskus kananmuna, maito ja koisokasvit saattavat aiheuttaa vatsan turvotusta ym.. Kannattaa harkita, hetkeksi kyseisistä ruoista luopumista. Itse tiedän, että jos syön liikaa banaania, vatsani alkaa täyttymään ilmalla. :) Tsemppiä!

  VastaaPoista
 6. Voi kamala!:( Mun mielestä nopeampi laihtuminen lääkkeen avulla ei oo sen arvosta, että terveys heikkenee ja arki vaikeutuu tuollain!:S tsemppiä sulle kovasti!

  VastaaPoista
 7. http://www.youtube.com/watch?v=_fZEZAZSw7c Suunnilleen tuosta 3.40 lähtien, taitaa olla sama lääke kyseessä. Tosi inhottava vaikutus kyllä. :( Mutta tästähän on vaan matka ylöspäin (ja vaa'alla alaspäin ;)), paljon tsemppiä!

  VastaaPoista
 8. Voi ei, toivottavasti olosi paranee pian :< Laihdutuslääkkeet ovat välillä niin kummallisia, ja henkinen paha olo on vaikeinta kestää. Kuten kirjoititkin, "mieluummin ylipainoinen ja energinen"!

  Olen uusi lukija blogissasi ja halusin käydä tervehtimässä :) Onnea urakassasi! Mukana ollaan tsemppaamassa ;)

  VastaaPoista
 9. Onko hiivasyndrooman mahdollisuus tutkittu? (http://www.hiivasyndrooma.com/oireet)

  VastaaPoista
 10. Tsemppiä!
  Ihan hyvin sulla on tuo paino kuitenkin laskenut. Olen myös Pcos perimän omaava.
  Ihan paska perimä suoraan sanoen, on aknea, hiustenlähtöä, karvaisuutta (partakin kasvaa) ja vatsa pystyssä, että on saanut olla selittelemässä rasvaraskautta.
  Olen nyt sen ikäinen, etten enää lisäänny ja minulla ongelmat kasvoivatkin vanhetessa. Sain vasta jokunen vuosi sitten tietää perimästäni. Paino noususuhteinen kun 40 vuoden ikä alkoi lähestymään ja vauhti vain kiihtyy. Olen kokeillut painonvartijoita: tulos -4 kg. Sain pari vuotta sitten painoni reilussa puolessa vuodessa 74g:sta 56:een. En syönyt juuri muuta kuin pähkinöitä, kukkakaalia, parsakaalia ja kanaa, sekä marjoja ja jonkin verran hedelmiä. Pääasiallisesti syön salaatteja ja lisänä lihaa, paljon marjoja ja kaikki ilman sokeria. Kesän aikana kiloja tuli vauhdilla, nyt olen saanut kuukaudessa saanut yli neljä kiloa pois ja kohta normipainoinen. Olen ollut nyt tipattomallakin se vauhdittaa painon pudotusta. Ehkä jouluna sallin sitten jotakin vähähiilarista herkkua. Työtä saa tehdä lopun elämää ja liikkua pitää, mielellään "räväkästi" ja useasti. Onnea taisteluun!

  VastaaPoista
 11. Löysin tämän blogin vasta nyt, enkä tiedä mitä olet kiloistasi ja dieetistä täällä jutellut, mutta tuli vaan mieleen: akne ja pallomaha (< kuulun joukkoon ja ikäänkin jo melkein 50) viittaavat terstosteronimäärän kasvuun. Ihan ekalla kuukletuksella törmäsin linkkiin, jossa mainitaan, että nopeat sokerit ja rasva lisäävät teston tuotantoa. Jos karppaat eli ruokavaliosi runsasrasvainen, silloin ei tietty ole helppoa tehdä rasva-asialle mitään.

  Eka linkki, joka tuli eteen: http://www.wikihow.com/Lower-Testosterone-Levels

  VastaaPoista
 12. Hyvä että tulin lukemaan tämän postauksen, suunnitelmissa oli nimittäin ruinata lääkäriltä jotain laihdutusvalmistetta! Housuun paskominen ei oikein kuulosta hyvältä tavalta pudottaa painoa :/

  VastaaPoista