tiistai 24. heinäkuuta 2012

Smoothie Criminal


Aamu käynnistyy erilaisilla aamupalajuomilla: yleensä teellä, vedellä ja jogurttipohjaisella smoothiella. Viherpirtelöitäkin menee, mutta viime aikoina vähemmän kuin viheraamujen kulta-aikoina.

Vahva smoothie ja runsas juominen pitävät hyvin nälkää loitolla, ja syön sitten yleensä 11–13 välisenä aikana ison salaatin. Juon paljon teetä, vissyä ja vettä pitkin päivää. Viiden, kuuden maissa syömme sitten päivällisen. Urheillessa juon erilaisia proteiinipirtelöitä treenin molemmin puolin. Välipaloiksi syön pähkinöitä, lähinnä casheweita (vaikka niissä on esimerksi maapähkinöihi ja manteleihin verrattuna paljon enemmän hiilareita, mutta pidän niistä kaikista eniten). Illalla syödään lisää salaattia, sillä voisin oikeastaan elää pelkällä salaatilla (kunhan niitä varioisi tarpeeksi).

Tänä aamuna maistui mansikkainen smoothie, koska meillä on nyt pakastin täynnä kotimaisia herkkuja (ei tosin tätä vauhtia kovin kauan). Survoin aluksi mansikat soseeksi, lisäsin kaksi luomukananmunaa, luomukermaa, turkkilaista jogurttia ja maustamatonta proteiinijauhoa. Hyvälle maistui, sillä pidän selvästi vähän happamamman makuisista aamujuomista, ja siksi kauhon jogurttia kunnolla.

Tämä on oikea laiskan ja kiireisen aamupala, niin nopeasti saa vatsan täyteen. Rikollisen hyvää!

2 kommenttia:

  1. oletko koittanut lisätä vain valkuaiset? valkuainenhan on tosi proteiinipitoinen, keltuaisessa on kaikki kolesterolit yms. joita et tahdo :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitan kokonaan. Ravintoterapeuttini mukaan kolme päivässä on ihan hyvä, eikä vaaraksi.

      Poista