keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Sports Tracker

Minulla on aina lenkillä mukana uusi ystäväni, liikunnallinen Sports Tracker, joka jaksaa kirjata kilometrit ja keskisykkeeni. Kaloreitakin laskee, mutta niihin en jostain syystä usko. Mikäli oikeasti kuluttaisin niin paljon kaloreita kuin mitä ohjelma näyttää, saisin syödä hyvillä mielin kaikki karkit tästä Kiinaan.

Itselle on tärkeintä seurata sykettä, sillä keskisykkeeni on tämän kuun aikana laskenut kevään lenkeistä merkittävästi. Käsivarrella kulkeva motivaattori jaksaa innostaa ja antaa välitöntä palautetta. Jotain koukuttavaa siinä on, kun pitkin matkaa voi nähdä tuloksen: kuinka paljon on taivallettu ja kuinka pitkä matka on seuraavaan kilometritavoitteeseen. Nyt pelkään kuin vietävä, että puhelimeni jostain syystä nollautuu ja menetän kaikki yhteenlasketut treenitiedot. (Nyt* 25.7. harjoituskertoja on 27, aikaa käytetty urheillessa 23:41:08, matkaa kuljettu 124km ja energiaa kulutettu 17819kcal**)

Ainoa, mitä hämmästelen Sports Trackerissa on se, että jotkut pitävät julkista profiilia. Voisin koska vain tarkistaa, että kuka naapureistani on käynyt lenkillä ja miten se on mennyt. Mielenkiintoinen pointti on se, että yksikään lähiseutuni liikunnallisista ekshibitionisteista ei ole nainen. Minua kuumottaisi, jos joku salainen ihailija*** näkisi oman puhelimensa avulla viikkorutiinini ja törmäisimme**** jatkuvasti lenkkipolulla.

Merkitsen myös liikuntasuoritukset Fitocrazy-ohjelmaan, joka on sellainen hauska "liikuntapeli", joka antaa pisteitä sen mukaan, kuinka paljon on liikkunut. Pisteitä kerätessä nousee myös tasoja ylöspäin, ja eri lajeja kokeilemalla voi saada suoritusmerkintöjä, kuin eräänlaisia partiolaisen rintamerkkejä hyvästä suorituksesta. Toisinaan olen myös merkinnyt kiloklubiin, mutta tuntuu toisaalta typerälle pitää kolmessa paikkaa tietoja ylhäällä, kuin olisin suoriutunut jostain pyhästä toimituksesta. :)

Mikä auttaa teitä pitämään liikuntamotivaatiota yllä? Onko teillä käytössä apuvälineitä liikkuessanne?

Minulla on Samsung Galaxy S II -puhelin, johon olen tosiaan ladannut ilmaisen Sport Tracker -ohjelman. Tilasin langattoman sykevyön ja käsivarteen tulevan "telineen" puhelimelle.* Mukava myöhemmin tarkistaa, että kuinka paljon muutosta on tapahtunut tästä päivämäärästä vaikka kuukauden päähän.
** Sanoinhan, että kaloreiden kulutus on jotain järjetöntä, enkä voi uskoa tuon pitävän paikkansa. Ei ainakaan näy vielä painossa.
*** Jostain syystä ajatus salaisesta ihailijasta kuitenkin lähinnä naurattaa.
**** Tanner tömisisi.

7 kommenttia:

 1. Mulla on ollut motivaattorina ihan tavallinen sykemittari, mutta nyt kyllä vähän kiinnostuin tästä Sport Trackerista. Huomasin että mun puhelimessa on se jo valmiiksi. Mutta mietin tuota sykehommaa, toimiiko se kaikissa puhelimissa ja minkälainen vyön pitää olla tms? Voinko yhdistää sykemittarini sykevyön tuohon jotenkin? :-P Oon nyt ihan pihalla, mutta kiinnostunut, kerro lisää miten tuo toimii :-D :-D Mun sykevyö on Suunto-merkkinen, jos sillä on jotain väliä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sykemittari on minusta mukava motivaattori, sillä tähtään juuri keskisykkeen laskemiseen kävelylenkeillä. Minulla on määritelty sykealue, jonka pitäisi polttaa parhaiten rasvaa (mutta kuka näistä suosituksista nyt ottaa selvää, että mikä on totta ja mikä ei, mutta ainakin isälläni on toiminut hyvin).

   Mie en ainakaan voinut yhdistää tätä ohjelmaa äitini sykevyöhön, vaan se piti olla tämä tietty malli: Bluetooth. Isäni ja äitini käyttävät silti molemmat nokialaisissaan tätä samaa ohjelmaa, sillä gps laskee kilometrit, askeleet ja keskivauhdin, mutta syke tulee sitten heillä kelloista.

   Poista
  2. Vähän googlettelin, niin ilmeisesti tämän mun puhelimen (Lumia) kanssa yhteensopivaa sykevyötä ei vielä edes ole :-( Mut joo, tokihan sitä voisi noin tehdä, että ottaisi tuon sports trackerin vain sykemittarin lisäksi, kattois sykkeet normaalisti ja tuosta näkis matkat ja muut :D En ollut edes huomannut koko ohjelmaa aiemmin, joten kiitos vinkistä! Pistänkin heti tuon mittaamaan matkaa, kun menen seuraavan kerran lenkille :) kaikenlainen mittaaminen ja tilastointi on aina kivaa ja motivoivaa ;D

   Poista
 2. Heh, juu en mäkään ihan luota tuohon Endomondon poltettujen kaloreiden määrään, tuntuu se niin huimalta. Sama homma ilmeisesti sports trackerin kanssa ;)

  VastaaPoista
 3. Sports Tracker langaton Bluetooth-sykevyö 59,90 €
  Sports Tracker HRM2 langaton Bluetooth-sykevyö 79,90 €
  Sports Tracker HRM SMART langaton Bluetooth-sykevyö 79,90 €

  http://www.verkkokauppa.com/fi/product/4825/dhhjt/Sports-Tracker-langaton-Bluetooth-sykevyo

  Mitä eroa noissa Sports Tracker Bluetooth-sykevöillä on?

  VastaaPoista
 4. Bluetooth on sen langattoman tekniikan nimi, millä nämä sykevyöt keskustelee puhelimen kanssa.

  Tuo kuudenkympin sykevyö (meikäläiselläkin) on ensimmäinen sports trackerin oma sykevyö. HRM2 loogisesti uudempi malli missä joitakin parannuksia edelliseen kuten pidennetty kantama.

  HRM smart taitaa toimia vain uusin iLuurien kanssa.

  VastaaPoista
 5. Hei,

  Olen kiinnostunut, tarvitsiko sykemittarin liittäminen puhelimeen jotain erikoista säätöä? Onko puhelimesi S2(GT-i9100) vai S2 Plus(GT-i9105P)?

  VastaaPoista