lauantai 28. heinäkuuta 2012

Salilla


Taloyhtiöstämme löytyy jonkintasoinen punttisali. Aion hankkia yliopiston kautta kuntosalikortin syksyllä, mutta nyt käyn tuossa alakerran punttiksella treenaamassa vapailla painoilla käsilihaksia. Niin kauan kun jalka vihoittelee pitkillä kävelylenkeillä, täytyy liikunta-annos hankkia vain lihaskuntotreenillä. Mukava sinne on mennä oppimaan uutta, vaikka inhoankin isoja miltei joka seinällä pällisteleviä peilejä, jotka näyttävät sen, mitä kodin armollisempi peili jättää kertomatta.

Viihtyisin varmasti paremmin kuntosalilla, mutta ainakin tuolla saa olla rauhassa ja tehdä liikkeitä pelkästään painoilla. On siellä myös joitain vanhoja laitteita, joita voisi käyttää, mutta ne ovat niin huonokuntoisia ja vaikeakäyttöisiä. Mutta mieheni, joka käy tuolla alhaalla useammin, kehuu kaiken aikaa, että paras tapa rakentaa lihaskuntoa on käyttää noita vapaita painoja, joten mennään sitten näillä, mitä on. Olen kyllä tyytyväinen, että ihan kotipiiristä löytyy mahtavia metsäreittejä sekä tuo pieni sali. Yliopiston kautta liikuntakortti kaikkiin ryhmäliikuntoihin, salille ja spinningiin maksaa vuositasolla vain 89e, joten satsaan siihen pian. Yksi hyvä syy sille, etten ehtinyt saada graduani tänä kesänä valmiiksi.

Tänään tein käsillä töitä 45min ja hyvien taukojen kanssa jaksoin paljon paremmin kuin mitä osasin kuvitellakaan. Olen tehnyt jo jonkin aikaa kotona käsilihasliikkeitä kuminauhan ja rekkitangon avulla, joten varmasti niistä on ollut apua siihen, että jotain kehitystä oli jo tapahtunut. Nauhan avulla on kätevä soutaa, punnertaa ja tehdä hauiskääntöjä. Vapailla painoilla (3–5kg) tein tänään penkki- ja pystypunnerrusta ja hauiskääntöjä.

En ole oikeastaan koskaan keskittynyt käsilihaksiin urheiluhistoriani aikana, joten on mielekästä harjoittaa niitä. Tuntea, kuinka kädet väsyvät totaalisesti. Olen voimiltani melko toispuoleinen ja oikeassa kädessä näkyy vähän lihaksen muotoja, vasen on laiskempi kaveri. Olen aikoinani pelannut jalkapalloa (kahdessa maassa), ratsastanut, voimistellut kilpaa (lapsena), lasketellut, lautaillut, pelannut sählyä ja juossut, mutta koskaan en ole treenannut käsiä.

Yksi tavoitteeni onkin oppia uusia asioita, nauttia uusista lajeista ja monipuolistaa omaa suhdetta urheiluun. Vaikka pääsääntöisesti kävelen, ymmärrän kuitenkin, että kroppa nauttii monenlaisista liikkeistä ja haasteista. Liiallisella kävelyllä olen nyt oikean jalkani tulehduttanut, joten maltti on valttia lempilajissakin.

Treenaan silti vielä kaikkein mieluiten kotona, mutta oman talon punttisali on hyvä startti ja harjoituspaikka kohdata omia pelkoja ja nolouden tunteita peilimassojen edessä. Mie haaveilen kokoontaitettavasta soutulaitteesta, mutta toisaalta en haluaisi kotiin mitään ylimääräistä tavaraa.

Treenaatteko te muut mielellänne kotona? Mitä kaikkea teette?

3 kommenttia:

 1. Uusi lukija ilmoittautuu! Mukava blogi sinulla. :)

  Voi kun on halpa tuo mainitsemasi liikuntakortti! Kelpaisi minullekin.

  Itse olen aina tottunut treenaamaan kotona. Olen kotoisin hyvin pieneltä paikkakunnalta, jossa ainoalla kuntosalilla käyvät vain "tosi bodarit" ja muut kunnon urheilijat ja tuntui, ettei itselläni ole oikein asiaa sinne. Tai ainakin olisin saanut kysyviä katseita.

  Nyt kun asun isossa kaupungissa, olen harkinnut salikortin hankkimista. Mutta siinäkin se aloitus tuntuu omalla kohdallani olevan niin kynnyskysymys. Tykkään treenailla yksin, omassa rauhassa.

  Kotona olen treenaillut erilaisten DVD-jumppien parissa tai sitten ihan netistä/lehdistä löytämilläni ohjeilla. Youtube on pullollaan erilaisia treenivideoita. Ja välillä kokoan myös itse mieluisen treenin. Kahvakuula ja käsipainot löytyy ja niillä kyllä pääsee hyvin vauhtiin. :)

  Toivottavasti jalkasi paranee pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentistasi! Mukava myös, että kirjauduit lukijakseni.

   Liikuntakortti on kyllä halpa, ja se pitää ehdottomasti ostaa, kun vielä on mahdollisuus etua käyttää. Olen miettinyt, että menisin aluksi tosi varhain salille, jolloin siellä on vähemmän ihmisiä ja saisin harjoitella rauhassa.

   Kotona treenaaminen käy silti ihan hyvin, tosin jaloille en keksi oikein mitään puuhaa. Käsilihasliikkeitä tein eilenkin.

   Poista
 2. Moiks!
  Miehesi on ihan oikeassa vapaapainoharjoittelusta. Ne ovat taatusti tehokkaampia kuin ikivanhat lihaskuntolaitteet.

  Kotiharjoittelussa itse tykkään tehdä kehon omalla painolla mm. vatsa- ja selkälihasliikkeitä, supermiestä, punnerruksia, askelkyykkyjä (nämä on tosi tehokkaita! voi tehdä myös painojen kanssa). Painojen kanssa teen käsille lihaskuntoa, sekä lisäksi kyykkyjä ja maastavetoa.

  Normaalisti kyllä harjoittelen salilla, mutta nyt kesän olen harjoitellut kotona. Aika samalla lailla harjoittelen niin salilla kuin kotonakin. Salilla tietysti voi käyttää kovempia painoja, joten kotona teen pidempiä sarjoja. Netistä löytyy paljon treenivideoita, siis todella paljon! Itse tykkään joogata, mutta on nuo jumpatkin tosi kivoja. Haeppa YouTubesta Tiffany Rothe nimellä, on muuten hyviä ja todella tehokkaita videoita :)

  VastaaPoista